четверг, 30 ноября 2017 г.

Профілактика домашнього насильства

Рекомендації щодо профілактики домашнього насильства.


     Домашнє насильство - це фізичне, психологічне, сексуальне та економічне приниження, залякування, утиски з метою здійснення постійного контролю однієї людини над іншою. Це поширена проблема в усьому світі серед усіх верст населення! 

    У 90% випадків найбільше від домашнього насильства страждають ЖІНКИ та ДІТИ!!! 
       Домашнє насильство - це не внутрішньосімейна справа чи особливості родинного спілкування. Це протиправні дії, яким немає виправдання та про які не можна мовчати!
   В Україні існують закони, які захищають Вас від насильства. Одним із таких законів є Закон України "Про попередження насильства в сім'ї". Відповідно до цього Закону, людина має право на захист від домашнього насильства та отримання необхідної допомоги.

    Як діяти у ситуації домашнього аба будь-якого насильства чи загрози?

Якщо Ви зазнаєте домашнього або будь-якого насильства або у Вашій сім'ї існуєж загроза його вчинення, підготуйте особистий ПЛАН БЕЗПЕКИ, який допоможе Вам у критичній ситуації: 
1. Продумайте свої дії у випадку домашнього насильства. 
2. Розкажіть про насильство тим, кому Ви довіряєте (друзям, родичам та ін.).
3. Знайдіть таке місце, куди Ви змогли б піти у разі небезпеки.
4. Для отримання консультацій  психолога або юриста, а також інформації щодо закладів, до яких Ви можете звернутися за допомогою за місцем проживання
          Ви можете також зателефонувати на Національну гарячу лінію з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискрімінації за номером: 0-800-500-335 обо 386  (з мобільного)
           ЗАПАМ'ЯТАЙТЕ! Насильство - це смиття, яке треба виносити з дому!


Європейський День боротьби з торгівлею людьми

18 жовтня - Європейський День боротьби з торгівлею людьми
18 жовтня – День, який оголошений Європейським днем боротьби з торгівлею людьми, був започаткований 18 жовтня 2007 року. Такий день необхідний для консолідації діяльності та підвищення рівня обізнаності з найдавнішим негативним феноменом - торгівлею людьми, особливо жінками і дітьми. Не байдужість громадськості до цього явища і візуалізація проблеми на глобальному рівні - запорука успішної боротьби з цією проблемою.
Нагадаємо, що 17 листопада 2005 року була підписана Конвенція Ради Європи «Про боротьбу з торгівлею людьми». Пару років опісля Європейський Парламент одностайно прийняв звіт «Стратегії запобігання торгівлі жінками і дітьми, які є вразливими до сексуальної експлуатації». Прийняття цього звіту Членами Європейського Парламенту спонукає країни - члени ЄС вживати більше заходів для боротьби з торгівлею людьми і покращувати захист прав потерпілих осіб.
Країни, що ратифікували Конвенцію Ради Європи «Про боротьбу з торгівлею людьми» вдосконалюють систему надання допомоги потерпілим за коштами державних структур, процедури розгляду судових справ, координують діяльність силових відомств у сфері протидії торгівлі людьми з боку відповідних державних установ.
Людина - не товар! Цінність людського життя - не предмет торгівлі!


Інформація з https://www.dilovamova.com

Комментариев нет:

Отправить комментарий