вторник, 24 октября 2017 г.

Рекомендації батькам щодо профілактики алкоголізму у дітей

Профілактика алкоголізму серед дітей та підлітків

Якщо говорити про профілактику алкоголізму в молодіжному середовищі, то потрібно розуміти, що вона буде успішною лише тоді, коли дорослі почнуть звертати увагу на проблеми свого сина або дочки, знаходити до них правильний підхід і активно брати участь в їх розвитку. Дитина повинна зрозуміти, що результат вживання алкоголю може бути дуже негативним, а пляшка пива — це не вихід з проблемної ситуації. Куди краще, коли чадо може звернутися за порадою до мами або тата і прислухатися до їхньої думки. 
Профілактика дитячого алкоголізму є необхідною і обов’язковою мірою, оскільки діти, які вживають спиртне, страждають від різкого погіршення розумових здібностей і здоров’я. Згодом виробляються симптоми похмілля, а характер починає швидко змінюватися, наповнюючись рисами психопатії (з’являється агресивність, запальність, підвищена активність). У деяких випадках дитина навпаки стає апатичним і менш активним.
Ця залежність має масу психологічних причин. Саме тому профілактика алкоголізму серед неповнолітніх зводиться до того, щоб дитина ні в якому разі не віддалився від батьків в психологічному плані. Він повинен розуміти, що тільки тато з мамою можуть допомогти йому подолати всі кризи і проблеми, з якими він стикається. Буде чудово, якщо до цього додасться контроль над молоддю з боку навчальних закладів і держави. Лише таким чином можна буде поступово оздоровити сучасне суспільство.
Профілактика алкоголізму та наркоманії серед підлітків займає важливе місце і в колі сім’ї. Родичам і близьким, які проживають разом з дитиною, необхідно: 
1.      Створювати атмосферу здорового способу життя; 
2.      Повністю або частково відмовитися від вживання спиртного в присутності дітей
3.      Влаштувати дитину в спортивну секцію.

Консультация для родителей. "ПИВО: ЗА и ПРОТИВ" (читати далі)

Комментариев нет:

Отправить комментарий